Ποιοί Είμαστε

Η Δικηγορική Εταιρεία μας ιδρύθηκε από τον Δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι ο βασικός εταίρος της, αποτελεί δε μετεξέλιξη του Δικηγορικού Γραφείου “Απ. Παπακωνσταντίνου & Συνεργάτες”, που λειτουργεί από το έτος 1992. Το έτος 2010 συγχωνεύθηκε με τη Δικηγορική Εταιρεία “Κουτσιμπού – Κατρούγκαλος & Συνεργάτες” και διαμορφώθηκε ως Δικηγορική Εταιρεία “Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν.-Κ. Χλέπας & Συνεργάτες”. Από τον Αύγουστο του έτους 2014 λειτουργεί με την επωνυμία “Απ. Παπακωνσταντίνου – Ν.Κ. Χλέπας & Συνεργάτες” και διακριτικό τίτλο “Απ. Παπακωνσταντίνου & Συνεργάτες” (Ap. Papaconstantinou & Partners Law Firm). Συγκροτείται από έμπειρους και καταξιωμένους στον νομικό χώρο δικηγόρους με ειδίκευση στους τομείς του Δημοσίου Δικαίου, καθώς και από Πανεπιστημιακούς που διδάσκουν τα αντικείμενα αυτά. Σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες Δικηγορικές Εταιρείες στην Ελλάδα στους τομείς του Δημοσίου Δικαίου και ειδικότερα στο Διοικητικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, στο Δασικό Δίκαιο, στο Πολεοδομικό και Χωροταξικό Δίκαιο, στο Φορολογικό Δίκαιο, στο Υπαλληλικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, στα Συνταγματικά Δικαιώματα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στα αντικείμενα αυτά και εκπροσωπεί τους πελάτες της ιδίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στα λοιπά διοικητικά δικαστήρια, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30-32 (Κολωνάκι) και διατηρεί υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, οδός Τσιμισκή αριθμ. 54. Το έτος 2018 απέκτησε πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015, ενώ ήταν ήδη η πρώτη Δικηγορική Εταιρεία με πιστοποιητικό ISO 9001:2008 από το έτος 2015. Έχει τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις που την κατατάσσουν στην κορυφή των Δικηγορικών Εταιρειών με αντικείμενα του Δημοσίου Δικαίου.

Ιστορικό

Η Δικηγορική Εταιρεία μας δημιουργήθηκε γνωστούς και καταξιωμένους στον χώρο επιστήμονες, μια από τις κορυφαίες Δικηγορικές Εταιρείες στην Ελλάδα με υψηλού επιπέδου και ειδικευμένο στους τομείς ενασχόλησής της, ανθρώπινο δυναμικό. Η Εταιρεία μας εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30-32 (όροφοι 3ος & 4ος), Κολωνάκι. Στην εταιρεία συμμετέχουν έγκριτοι Καθηγητές Πανεπιστημίου με ειδίκευση σε επιμέρους τομείς του Δημοσίου Δικαίου και νομικοί επιστήμονες με σημαντική δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία και υψηλού επιπέδου σπουδές.

Αντικείμενα

Η Δικηγορική Εταιρεία μας ειδικεύεται στα αντικείμενα του Δημοσίου Δικαίου, καθώς και στον τομέα των επενδύσεων. Ιδιαίτερα, ειδικεύεται στους εξής τομείς:   Διοικητικό Δίκαιο     Συνταγματικό Δίκαιο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δίκαιο Περιβάλλοντος     (εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, περιορισμοί ιδιοκτησίας για λόγους προστασίας του φυσικού …

Ειδίκευση της Εταιρείας μας

Η εταιρία μας παρέχει συμβουλές σε ζητήματα Δημοσίου Δικαίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, αναλαμβάνει δε υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο), του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων όλης της χώρας. Λειτουργούν, εξάλλου, Τμήματα που αναλαμβάνουν επιλεγμένες αστικές και ποινικές υποθέσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές συνάπτονται με υποθέσεις Δημοσίου Δικαίου. Η Εταιρεία μας λειτουργεί Παραρτήματα, μέσω συνεργαζόμενων Δικηγορικών Γραφείων, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και τα Ιωάννινα. Συνεργάζεται εξάλλου με κορυφαία Δικηγορικά Γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Λευκωσία.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Μονογραφίες:   Η συνταγματική αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης. Κανονιστικό περιεχόμενο και νομολογιακή εξέλιξη (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, 2023), 2024, εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, σ. 136. Κοινωνική Δημοκρατία και Κοινωνικό Κράτος Δικαίου κατά το Σύνταγμα του 1975/1986/2001, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2006, σ. 1.440. …

top